UTRUSTNING PÅ FARTYGET

Bild föreställande: pdf utskrift

Bild föreställande: linje

Det mesta av utrustningen ombord är av kända varumärken.

Tillgänglighet:
Designen av NP43 bygger på många års erfarenhet av båtliv och därmed vetskapen om att all utrustning ska vara lättillgänglig. I hela båten är detta uppenbart på grund av de många luckorna som är lätta att komma åt. Om det finns utrustning som måste vara lätt att komma åt,  då finns det en avtagbar lucka.

Elektronik:
Navigationselektronik ingår inte i grundpriset för NP43 'Pilothouse, men se vårt pris och jämför med vad du får betala när du köper det själv! Vid beställning kommer Raymarine elektronik att installeras på fabriken som är auktoriserad Raymarinspecialist.

Mekanisk utrustning, motorer & dieselförbrukning:
Fartyget drivs av en 230 hk QSB Cummins diesel. Större motorer för högre fart eller mindre motorer för mer bränsleeffektivitet finns också, beroende på vad du önskar av båten. 230 hk Cummins diesel är ett bra val då den driver båten med en 8-10 knops marschfart. Vid 8 knop är bränsleförbrukningen  12 till 16 liter/timme.

Med en singel motor är propeller, axel och roder bra skyddat vid påkörning av saker i vattnet.

Standardutrustning är en Vetus bogpropeller som ger dig mycket bra manövreringsförmåga vid tilläggning.

Dubbla motorer finns tillgängliga för dig som gillar att färdas med två motorer.

En akterpropeller är tillvalsutrustning för dig som vill ha manövreringsförmågan av två motorer men ekonomin i en.

Elektrisk utrustning:
North Pacific 43 är designad så att det är lätt att komma åt kablar eller installera ny utrustning. Bra exempel är elpanelerna för 220 och 12 volt i styrhytten. De har gångjärn vilket gör tillgång till baksidan av panelerna enkelt.

Ett 5kW elverk beläget i maskinrummet, komplett med ljuddämparlåda, ljuddämpare och vatten/avgasavskiljare, förser tyst hela båtens behov av ström utan att störa vare sig de som är ombord eller de som är utanför båten.

När man inte vill ha igång elverket finns en 3000 W inverter / batteriladdare som ger nog med el till att driva de flesta elförbrukarna ombord inklusive mikrougnen, kaffebryggaren och brödrosten. Den kraftiga invertern / laddaren betyder att de 4 x 12V, 200 amp timmes batterierna laddas med optimal hastighet medan elverket är igång eller båten är ansluten till landström.

För dem som önskar mer elkraft för längre resor, kan man till rimlig kostnad beställa fler batterier som fabriksmonteras.

 En 105 amp generator är standard.

Maskinrum:
Maskinrummet på NP43 är lätt att komma till via 6 öppningsbara golvluckor. Maskinummet är väl upplyst och mycket rymligt. Att arbeta runt alla sidor av motorn är lätt.

I maskinrummet finns också elverket, två 200-liters bränsletankar, 10 liters varmvattenberedare, två 200 liter färskvattentankar  och färskvattenpumpen.

Reservation för ändring eller felskrivning.

 

 

Klicka här för Att Komma till en virtuell rundtur på båten!