UTRUSTNING

Bild föreställande: pdf utskrift

Bild föreställande: linje

All utrustning ombord är av kända varumärken med undantag av armaturer osv. Elarmaturer t.ex. är skickade från Sverige, levererade av Båtsystem AB i Göteborg.

Tillgänglighet:
När vi designade NP39 kom vår 25 års erfarenhet av båtliv till nytta och vi använde vetskapen om att all utrustning ska vara lätttillgänglig. I hela båten är detta uppenbart på grund av de många luckorna som är lätta att komma åt. Om det finns utrustning som måste vara tillgänglig finns det en öppningsbar lucka eller en en avtagbar panel.

Elektronik:
Navigationselektronik ingår inte i grundpriset för North Pacific Yachts. Vid beställning installeras Raymarine elektronik på fabriken.

Mekanisk utrustning och förbrukning:
North Pacific 39 drivs av en 230 hk QSB Cummins diesel. Större motorer för högre hastigheter kan beställas. Cummins diesel med 230 hk är ett bra val, då den ger en fart upp till 10 knop med en marschfart på 9,5 knop. Vid 7 knop förbrukar NP39 cirka 8 lit/timme, vid 8 knop cirka 13 lit/timme och vid 9 knop cirka 26 lit/timme. 

Med en singel motor är propeller, axel och roder fullt skyddade vilket ger en trygg och lugn känsla när man inte behöver sitta och se efter bråte i vattnet hela tiden när man kryssar fram.

Standardutrustning på NP39 inkluderar en Vetus 75KGF bogpropeller som gör det enkelt att lägga till var som helst. 

Dubbla motorer går att beställa för den som önskar med det.

En akterpropeller är extra utrustning som går att beställa för den som vill ha högsta möjliga manöverbarhet. Behåll driftekonomin med en motor, men manövrera som om du hade två motorer.

 

 

 

Klicka här för att komma till en virtuell visning av båten!


Elektrisk utrustning:
North Pacific 39 är designad så det är lätt att komma åt kablar eller installera ny utrustning. Bra exempel är elpanelerna för 220 volt och 12 volt i styrhytten. De är upphängda så det är lätt att komma åt och att se varje kabel. Ett 5 KW elverk beläget i maskinrummet, komplett med en ljuddämparlåda, ljuddämpare och vatten/avgas avskiljare, förser tyst hela båtens behov av ström utan att störa vare sig de som är ombord, eller de som är utanför båten.  
När man inte vill ha igång elverket  finns det en 3000 Watts inverter batteriladdare som ger nog med el till att driva de flesta av de 220 volts förbrukarna inklusive microugnen, kaffemaskinen, och brödrosten. Den kraftiga invertern/batteriladdaren betyder att de 4 x 12V, 200 amptimmars batterierna laddas optimalt antingen när elverket går eller när landströmmen är ansluten. Önskar man extra elkraft kan man beställa fler batterier som fabriksinstalleras.

En kraftig 160 amp generator är standard.

Maskinrum:
Maskinrummet på North Pacific 39 är lätt att komma till genom 3 öppningsbara golvluckor i styrhytten vilket ger snabb och enkel tillgång till motorn utan att behöva lyfta hela golvet. Det är också möjligt att komma ner i maskinrummet genom att fälla upp trappstegen till styrhytten. Maskinrummet är bra upplyst och rymligt, vilket gör arbete lätt att utföra på alla sidor av maskin. 

I maskinrummet är även placerat elverket, 45 liters varmvattenberedare, alla 5 batterierna, inverter/laddare, dubbla Racor bränslefilter och oljebytessystemet. Härifrån har man också åtkomst till den droppfria PYI axeltätningen.

Bränsle & vatten:
NP39 är utrustad med två, 600 liters bränsletankar, och en 800 liters vattentank. Tankarna är tillverkade separat och är sedan placerade i skrovet. Varje tank har inspektionsluckor på toppen. Vinylesterharts används till bränsletankarna så det är ok att använda bio-diesel och i vattentanken för att förhindra blåsbildning. 

Mellan de två bränsletankarna är det ett stort stuvutrymme. Man kommer åt det genom att lyfta en golvlucka i salongen.
Reservation för ändringar eller felskrivning. Uppdaterad 2010-03-02