UTRUSTNING

Bild föreställande: pdf utskrift

Bild föreställande: linje

Nästan all utrustning som används på NP28 är utrustning av kända varumärken som köps I Kalifornien och transporteras till fabriken i Kina för installation. Exempel på namn är Blue Sea, Cummins, Lewmar, Perko, Racor, Vetus, Xantrex och fler kända märken. Det innebär att det är lätt att hitta reservdelar och varje enskild komponent kommer med egen garanti. På alla North Pacific modeller anstränger vi oss för att göra all utrustning extremt lättillgänglig och därmed förenkla underhåll.

Maskinrum:
Maskinrummet finns under styrhytten. Väggarna längs hela insidan av maskinrummet är klädda med 2" ljudisolering. Det finns flera Sätt att komma till maskinrummet. Trappan från salongen till styrhytten har gångjärn och kan fällas upp.  Denna ingång ger också tillgång till sidorna av motorn och batterier. Trappan från styrhytten framåt hytten gäller samma för att ge tillgång till råvattensil, fläktrem, sekundärt bränslefilter, oljefilter och kylvätska. Det finns också en lucka på golvet i styrhytten som ger tillträde till toppen av motorn och oljekontroll.

NP28 har 400 liter bränsle i separata tankar av komposit med sikt mätare. Det finns en 200 liters tank på varje sida. Via ett grenrör system, kan man välja viken tank man vill utnyttja. Dual Racor bränslefilter skyddar motorn från förorenat bränsle.

Standard maskin är en Cummins QSD 150 med en 160 amp generator. Denna QSD 150 är ett utmärkt val för NP28, ger utmärkt bränsleekonomi vid låga varvtal och marchfart 8 knop, och har förmågan att toppa med 13 knop. 150 QSD är en 4-cylindrig maskin med elektronisk common rail-system. Detta innebär att det finns liten eller ingen rök även vid en kallstart, nästan inget bränsle i avgaserna i vattnet och mycket mindre buller än en mekanisk dieselmotor.

Elektrisk:
NP28 är utrustad med 3 st underhållsfria batterier. Ett är endast för startmotor medan de andra två ger 400 amp timmar till elförbrukning. En standard 1500 W inverter/laddare innebär att växelström finns i hela båten. Laddaren på omriktaren är en 160amp smart laddare.

NP28 har inte elverk som standard. Vi kan installera ett MASE 2.0KW dieselelverk. Detta är ett bra alternativ om du vill ha luftkonditionering till NP28. Om du inte vill ha luftkonditionering, rekommenderar vi det billigare alternativet att vi/du själv installerar ett Honda 2.0KW bensinelverk att bara användas för att ladda batterierna via inverter/laddare. 

Kablar på alla North Pacific Yachts dras enligt ABYC och CE standards. Kablarna är färgkodade. Bakom varje elektrisk panel eller vid varje delning, är varje kabel numrerade enligt vad som anges i kopplingsschemat.

Manövrering & framförande:
NP28 är utrustad med en motor, men är ändå mycket lättmanövrerad. Liksom våra övriga modeller är NP28 utrustad med ett stort roder som ger snabb respons även vid låga hastigheter. Till standardutrustningen hör en Vetus 35KGF bogpropeller som är tillräcklig även i hård vind.

Kölen på NP28 ger också bra riktningsstabilitet.

Reservation för felskrivning.
Sidan uppdaterad 2010-04-03