OM NORTH PACIFIC YACHTS

Bild föreställande: pdf utskrift

Bild föreställande: linje

North Pacific Yachts började som ett trevligt familjeprojekt för att designa den “perfekta” båten och slutade med starten av North Pacific Yachts i Januari 2004, när den första NP43 anlände till Seattle för att visas på Seattle Boats Afloat Show. 

Vid den tiden hade John och Trevor Brice upplevt båtlivet "in the Pacific Northwest" i 23 år och ägt åtskilliga båtar från 12 till 44 fot,’ från långsamgående trawlers till snabba planande båtar. De fann att de alltid klagade på sina båtar, t. ex. hur saker var installerade, frånvaron av stuvutrymme eller dålig planering. Ur det växte den egna båtserien sakta fram.De visste att de önskade en båt med bra utsikt från styrplatsen, en fullt utnyttjad rymlig interiör, täckta utomhus utrymmen, ingen exteriör teak, lätt att underhålla på utsidan, lätt åtkomlighet till all utrustning, trygg att röra sig på vid grov sjö plus många andra saker de kommit på under åren.

De arbetade på designen av NP43:an i flera år tills de en dag ritade upp båten i skala på trottoaren vid sitt hus och bad en marinarkitekt att titta på och överföra det till AutoCad. Därefter spenderade de ytterligare ett års arbete med fabriken John hade valt ut i Kina (John har mer än 30 års erfarenhet från affärer med Kina) där de vände och vred på designen tills de kände att de hade exakt vad de letat efter. Nämnas kan att det är fortfarande samma fabrik som bygger båtarna. Den som driver företaget är 28-årige Trevor som är utbildad trafikpilot, men han bytte yrkesbana efter första mässan och blev båtsäljare på heltid.

 

 

Torreby Marins KG Espenkrona mötte John Brice i Tyskland på en affärsmiddag 2004. Kvällen tillbringades med att diskutera båtar i allmänhet och NPY i synnerhet. John berättade sin historia och KG blev intresserad. Efter besök och provkörningar plus samtal med nöjda kunder i Seattle, växte övertygelsen hos KG att detta även var båtar för Europa. Men säljsuccen i USA och Kanada (nu närmare 60 st sålda) gjorde att leveranstiden då hade blivit mycket lång. Efter att ha ökat byggkapaciten kan vi nu äntligen, efter 5 års väntan, introducera båtarna i Europa våren 2010. Den första kom i mars, och den har visats på båtmässan Allt för sjön i Stockholm och därefter kommer vårt flaggskepp NP43 i maj.